Varför just golf?

Det finns speciell magi med golfen. Första perfekta träffen på bollen kommer plötsligt och oväntat. Man tror inte sina ögon. Någonstans inombords föds där och då en längtan efter en till. Snart är man fast. Går inte att förklara. Oavsett om Du är elitspelare eller sporadisk veckoslutsgolfare, om Du är ung eller gammal blir man lika biten av golfbacillen. Att få bollen i hål på så få slag som möjligt är det enkla sportsliga målet. Vägen dit är lite som livet i övrigt. Man vet aldrig vad framtiden har i sitt sköte. Golf är inget farligt, det är till och med nyttigt. En niohålsrond ger en vandring i naturen på uppåt 5 km om du spelar normalt rakt eller snett. Ofta med trevligt sällskap. Golf är socialt. Naturen där golfbanor ligger är både omväxlande och vacker.

Hos oss får du låna klubbor så att du kan prova på själv någon gång om du får lust. Om du anmäler dig till en nybörjarkurs behöver du aldrig ha någon egen utrustning med dig. Det ordnar vi. Tids nog kommer egna klubbor mm in i bilden. Först måste du själv övertyga dig om golfens speciella magi.

Sven Tumba, den gamle hockeyräven, föll för golfbacillen i 30-årsåldern och utbrast förvånad: ”golf är så roligt att det borde förbjudas!” (Sverige på 60-talet.) Nu nästan 60 år senare har Sverige över 400 banor och nästan 500.000 golfare. Visst är det många, men ändå. 9,5 miljoner återstår.

Välkomna!